Čeprav je priprava kave dokaj preprosta, pa do dobre skodelice kave vodi dolga veriga postopkov. Za napitek, ki nastane s kuhanjem zmletih zrn rastline kavovca, sta namreč pomembna tako način gojenja in obiranja, kot tudi način praženja in mletja. Za prva dva koraka poskrbijo naši skrbno izbrani proizvajalci in dobavitelji, za vrhunsko praženje in mletje pa poskrbimo mi.
Proces praženja kave je najzahtevnejša faza tehnološkega procesa predelave kave in tu nastopimo mi. Med praženjem se v zrnih razvije veliko število aromatičnih komponent, zato sta temperatura in dolžina praženja v tej fazi ključnega pomena. Zrna kave je treba med praženjem ves čas mešati, da bi bila na koncu procesa enakomerno pražena. Poznamo več vrst praženja, vsa pa so prilagojena vrsti kave in našim ciljem pri pripravi.
Praženo kavo v zrnih je potrebno pred pripravo napitka zmleti. Najbolje je, če se kavo melje sproti, saj ima sveže mleta kava najbolj izrazito aromo. Različne vrste kave zahtevajo različne stopnje mletja. Za pripravo klasične kave je najbolje, da je kava fino mleta, saj ta način mletja daje bogato peno; nekoliko bolj grobo mleta je kava za espresso, medtem ko je kava za filter kavo bolj grobo mleta.
Da bi se lažje odločili, kakšno kavo želite postreči svojim strankam v lokalu, se pred nakupom oglasite v našem showroomu, kjer lahko preizkusite vse naše kavne mešanice in kjer vam bodo v prijetnem ambientu kavo pripravili naši strokovnjaki.
Da bi se naše znanje o kavi preneslo do čim večjega števila ljubiteljev in ljubiteljic tega napitka, organiziramo tudi izobraževanja za vse, ki se s pripravo kave ukvarjajo profesionalno. Izobraževanja v našem showroomu vključujejo vse o ravnanju s kavnim aparatom in mlinom, vzdrževanju in čiščenju apartov, kot tudi o sami pripravi in postrežbi kave.